03 Ekim 2012

Bir basın bülteni hakkında

Aşağıda bana gelen bir basın bülteni var. Bülten imla hatalarıyla dolu ve bozuk bir Türkçe ile yazılmış. İbretlik  tekrarlarla dolu olsa da ne denmek istediği anlaşılıyor: Yarın Calligrane isimli bir lüks kalem mağazası açılacakmış. Bu bülten ile lüks kalemlerin (kalem deniyor ama çoğunluk dolmakalem, sonra tükenmez kalemler) ülkemizde ilgi gördüğünü öğreniyoruz. Ülkemizde daha kim bilir neler  olacak? Merakla bekleyelim.

İlgilenenler için ibretlik yazıyı aynen alıyorum.

İlk defa lüks dolmakalem gören sanatçılar :)
"BU MAĞAZADA "LÜKS KALEM" VAR !!! BU MAĞAZADA SANAT ,HİKAYE VAR !
BURASI KALEM KUYUMCUSU LÜKS KALEMLERİN MAĞAZASI AÇILIYOR.
Türkiye'nin ilk "Pen Shop"u ‘’CALLiGRANE’’ açılıyor.
Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor. Ülkemizde son yıllarda büyük ilgi görmeye
başlayan mücevher değerindeki lüks kalemlerin artık bir mağazası olacak. 100 Euro
ila 40 Bin Euro’luk kalemlerin satılacağı mağazada ayrıca 60 bin euro ve 45 bin euro’luk kalemelerin de özel sipariş alınarak satılacağı Türkiye'nin ilk "Pen Shop"u Calligrane Buyaka AVM'de açılıyor.
Dünyanın en önde gelen kalem markaları ‘’Calligrane The Pen Shop" mağazasında toplanıyor. Her biri sanat eseri ,her birinin hikayesi var.
Değerli materyellerle süslü sanat eseri kalemlerin yanı sıra her bir kalem aynı zamanda bir sanat, arkeoloji, felsefe, matematik, edebiyat ve tarih hikâyesini anlatıyor.
MÜCEVHER DEĞERİNDE KALEMLER…
Sadece bir yazı yazma gereci olmaktan çıkıp;iş adamlarının, sanatçıların, spor camiasının , devlet adamlarının ,yazarların ve ünlü simaların vazgeçilmez bir aksesuarı haline gelen değerli kalemler 100 Euro ‘dan 40 BİN Euro fiyat aralığında satışa sunulacak.
Gümüş ve altın kaplama, pırlanta ve elmasla süslü ve sınırlı sayıda üretilmiş özel koleksiyon kalemlerin de yer alacağı Calligrane bu özelliğiyle bir "Kalem Kuyumcusu" olarak da adlandırılabilir.
İş adamlarının, sanatçıların, politikacıların, koleksiyonerlerin, yazmayı ve kalemi seven sadece yazı gerece olarak görmeyen herkesin ilgisini çeken ve tüm dünyada bir prestij sembolü olan, önde gelen markaları Türkiye’nin ilk "Pen Shop"u Calligrane‘da bulabileceksiniz.
Dünya kalem koleksiyonerlerinin yakından tanıdığı bu markalar son yıllarda Türkiye'de de satışa sunuldu ve meraklıları tarafından ilgiyle karşılandı. Ülkemizde lüks yazım gereçlerine duyulan büyük ilgi bir ihtiyacı da ortaya çıkardı.
Şimdiye kadar lüks aksesuarlarla birlikte seçkin satış noktalarında bulunabilen dünya markalarını, bir araya toplamayı amaçlayarak kurulan ‘’Calligrane The Pen Shop’’ ülkemizdeki lüks yazım gereçlerine olan ihtiyacı da böylelikle alıcısıyla buluşturarak talebi karşılayacak.
‘’Caligran The Pen Shop ‘’ ayrıca kurumsal ihtiyaçların da karşılanacağı adres olmayı hedef haline getirerek tüm kurumsal çözümlerde farklı alternatifler sunarak müşteri memnuniyetine arz ediyor.
Türkiye’nin ilk Pen Shop’u Calligrane‘ın sunduğu yine çok özel bir hizmet ile secure SSL güvenlikli bağlantı ile www.calligrane.com ‘dan da rahatlıkla alışverişlerini yapma olanağı sağlayacak.
Amerika ve Avrupa'da birçok örneği olan "Pen Shop"ların ilk örneği ART GROUP bünyesinde Buyaka AVM'de açılıyor. ‘’Calligrane The Pen Shop‘’isimli mağazada; dünyanın en seçkin kalem markalarının, en özel ürünlerinin yanı sıra mürekkepten, kalem ucuna, özel kalem kutularına kadar kalemle ilgili her türlü aksesuar ve ekipman da meraklılarına servis edilecek. ‘’Calligrane ‘’ayrıca koleksiyonlere garantili kalem servisi hizmeti de verecek.
PROĞRAM :
TARİH : 04-10-2012 ( PERŞEMBE )
AÇILIŞ ve BASIN LANSMANI : 10:30 -13:00
YER : BUYAKA AVM .KAT B-2 NO:33 KAT – TEPE ÜSTÜ –ÜMRANİYE –İSTANBUL"

6 yorum:

  1. yazı yazmak için tasarlanmış ve üretilmiş bu gereçler ile ilgili bir bültenin yazı kısmının bu kadar kötü kaleme alınmış olması ne acı değil mi?

    aslında dükkan epey zamandır açık, genelde Visconti kalemler ve özellikle bir dizi sınırlı üretim barındırıyor, bunun dışında çeşitli markalar da var. ben bir-iki kez uğradım, kimi çalışanlar kalemden anlıyor, ama bir miktar ukalalık da var tabii... asıl hitap ettiği kesim, bültenden de anlaşılacağı üzere kalemden çok fiyatı ile ilgilenecek olanlar :)

    mekan bize bir adımlık yerde olduğundan açılışa gelecek olan varsa bir haber etsin, kahve içip sohbet ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kimlerin ne iş yaptığını gösteren ibret verici bir belge.

      Oralara uğrayabilirsem sizi görmek isterim, dükkanı değil. :)

      Sil
  2. Vallahi daha neler göreceğiz neler, maydonozlu köfteler.
    Bildiklerimi yazsam mı acep. Neyse söz gümüşse sûkût altına uyalım, gözlerimizin göreceklerine hazır olalım...

    YanıtlaSil
  3. Toplam 5 tane Marka var sitelerinde nasıl bir penshop muş anlamadım. Bizim buradaki bir çok kırtasiye de daha fazla çeşit var. Blog arkadaşımızın dedğini çok beğendim. Hitap ettiği kesim kalemden çok fiyatlarla ilgili olanlar.

    YanıtlaSil
  4. Benim pen shop'um (bunu yazmak bile kalem sevgisini azaltıyor) Ankara'da. İstannbul'a uğrarsam İstiklal'e uğrar ve rubinato mürekkep,vs. alırım. İstanbul ve Ankara'da müdavimi olduğum yerler lüks değiller ama malzemesiyle, hizmetiyle, dostluğu ile 1. sınıflardır. Hakkari'de kütüphaneciyim ve kalem almaya yılda 2 kere ancak giderim, her seferinde de sıcak bir ilgi ile karşılanırım. Ayaküstü bitmeyen muhabbetler ile ev ziyaretinden ayrılır gibi dükkândan çıkarım.

    Bu ilgiyi calligrane'de göremedim. İnternetten bir soru sordum, cevap bile veremiyorlar. Kalemcilik sadece 3-5 marka ile olmuyor, müşterinizi sürekli yenilemek zorundasınız. Mürekkepler, kâğıtlar, uçlar önünüze gelir. Yeni bir kalem alma heyecanını yaşarsınız. Tek istediğim kırtasiyelerin gelişmesi, dolmakaleme, yazı araçlarına saygının azalmaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem gibi yazı ve düşünceyi temsil eden bir nbesnenin dükkanının sadece fiyat bazlı reklam yapması kişisel olarak olaydan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. Bir altıns arrafından çok bir farkı yok bu şekilde bir yaklaşımla.

      olaya koleksiyoner olarak ciddi bakışla yaklaşanları ve kalem sevdalılarını ayrı tutarak orada alış veriş yapacakların sanırtım tamamı "en pahalısından sar iki tane" diyecek ve kalem ile yazıdan fizan kadar u zak olan tipler olacaktır...

      Sil